Heb ik een ESTA nodig voor Las Vegas?

ESTA Electronic System for Travel Authorization

Ik krijg vaak de vraag: heb ik een ESTA nodig voor Las Vegas? De ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation, een verklaring die u nodig heeft voor uw reis naar Las Vegas. Iedereen die naar Amerika reist en valt onder het Visa Waiver Programme, heeft een ESTA nodig. Staatsburgers van Nederland en België die een geldig, elektronisch paspoort bezitten, hebben de mogelijkheid om voor een periode van maximaal 90 dagen in Amerika te verblijven, zonder visum. U bent verplicht om uw ESTA-reistoestemming, minimaal drie dagen voordat u naar Amerika vertrekt, aan te vragen. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u een visum aan te vragen.

In dit artikel

Hoe kan ik een ESTA aanvragen?

U kunt uw ESTA eenvoudig en veilig online aanvragen. Op het online formulier dient u onder andere uw persoonsgegevens, paspoortnummer en uw eerste verblijfplaats van uw reisbestemming in Amerika in te vullen. Controleer uw ingevulde gegevens goed! Wanneer de gegevens niet overeenkomen met uw paspoort, kan dit vertraging of problemen opleveren.

De kosten van de aanvraag zijn $ 21,- en kunt u betalen met uw creditcard of uw PayPal account. Na betaling ontvangt u over het algemeen binnen enkele minuten een bevestiging per e-mail dat u naar Amerika mag reizen. Het bijgevoegde formulier, de daadwerkelijke ESTA, bevat een samenvatting van uw gegevens met daarop de status ‘Toestemming verleend’.

Hoelang is mijn ESTA geldig?

Uw ESTA is geldig voor een periode van twee jaar. Deze datum kunt u terugvinden op uw ESTA. Wanneer u in deze twee jaar een nieuw paspoort aangevraagd heeft, zult u een nieuwe ESTA-reistoestemming aan dienen te vragen met de meest recente gegevens.

Hoe lang dient mijn paspoort geldig te zijn?

Als u een Nederlands of Belgisch paspoort heeft en u reist met een ESTA naar Amerika, dient uw paspoort geldig te zijn tot en met de dag dat u weer vertrekt naar Nederland of België. Mochten er zich onverhoopt onverwachte situaties voordoen zoals ziekte of een gemiste of geannuleerde vlucht, is het u aan te raden te reizen met een langere geldigheidsduur van uw paspoort.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: