Het Weer in Las Vegas

Het Weer in Las Vegas

Het weer in Las Vegas is erg anders dan in Nederland. Las Vegas heeft één van de warmste klimaten van de Verenigde Staten. December en januari zijn nog frisse maanden, met een gemiddelde temperatuur van 7 °C, in de zomer verandert Vegas in een zinderende woestijnstad. Gemiddeld is het in juli 34 °C maar temperaturen kunnen makkelijk boven de 40 graden komen. De zomermaanden juni, juli, augustus zijn dan ook niet echt maanden waarop u veel buiten kunt en wilt ondernemen.

Voorbereid op pad

Zorg als u naar buiten gaat, voor voldoende bescherming tegen de zon en neem ook altijd genoeg water mee om te drinken, zeker als u voor een tour bijvoorbeeld naar de Grand Canyon of Death Valley gaat. Maar ook een wandeling van een uurtje over the Strip kan u al behoorlijk opbreken. Alle hotels en casino’s is Las Vegas zijn voorzien van uitstekende airco’s. Wanneer u hier binnen bent voor een gokje, een middag winkelen of een diner, zult u niets merken van de warmte buiten.

Erics tip: Wanneer u de vrijheid hebt om te gaan wanneer u wilt, ga dan in de nazomer (half/eind september). Het weer in Las Vegas is dan nog heerlijk om aan het zwembad te liggen, maar u kunt in de ochtend en namiddag ook wat ondernemen.

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: