Lake Mead

Koop tickets nu

Lake Mead is een kunstmatig meer aan de Colorado River. In 1964 werd Lake Mead aangewezen als recreatiegebied. Als u van watersport houdt, is het bezoeken van Lake Mead zeker de moeite waard. U kunt jetskiën, peddelsurfen, zwemmen of een boottocht nemen. U kunt ook in de omgeving gaan wandelen of fietsen en de nabije Hoover Dam bezoeken.

Bekijk hier alle opties om Lake Mead te ontdekken

In dit artikel

Fietsen en Watersport

Lake Mead en omgeving is het beste te ontdekken (naast een helikoptertour) op een mountainbike. U kunt dit zelf doen of eentje met een tourgids nemen. U wordt dan opgehaald bij uw hotel in Las Vegas en bent de hele dag op pad met een gids die niet alleen veel weet van het terrein, maar ook de geschiedenis. Omdat de fietsen (inclusief helm en handschoenen) en lunch/water voor u geregeld worden, hoeft u zich daar geen zorgen om te maken en kunt u genieten van de avontuur!

Erics tip: Als u de omgeving gaat verkennen op de (motor)fiets, kunt u het beste de routes nemen die zijn aangegeven met gele pijlen met een nummer, zoals de Northshore Road, de Lakeshore Drive, of de ruim 50 kilometer lange River Mountains Loop Trail. Het terrein buiten de aangegeven routes is veelal verboden gebied, en ook zijn veel wegen er slechter begaanbaar (steil, en met scherpe bochten).

Voor liefhebbers van watersport zijn er veel mogelijkheden. Een dagtocht vanuit Las Vegas met jetskiën geeft een ander soort opwinding dan de slotmachines! Met deze dagtocht is de vervoer van/naar Lake Mead inbegrepen, 2 uur jetskiën, lunch en een bezoek aan de Hoover Dam. Dit is een perfecte ontsnapping aan de drukke stad.  Deze tour kunt u hier boeken. Als u iets actiever bent, dan is peddelsurfen aan te raden. Met deze dagtocht krijgt u genoeg gelegenheid om te leren hoe het moet en daarna tijd om Lake Mead te ontdekken. En mocht u het peddelsurfen niet helemaal onder de knie krijgen, kunt u altijd zwemmen of zonnebaden.

Dinner cruise

Als u genoeg heeft van gokken en een avond wilt ontsnappen van Las Vegas dan kunt u een dinner cruise doen op Lake Mead. U hoeft zelf nergens aan te denken omdat de hele avond voor u geregeld is. U wordt opgehaald bij uw hotel en op de stoomboot wordt u meteen verwelkomd met een glas champagne, wat een goed begin van de avond belooft. Daarna vaart u op Lake Mead en kunt u genieten van het uitzicht op de natuur en de Hoover Dam, terwijl een drie gangen diner wordt geserveerd.
Lees hier meer over de dinner cruise op Lake Mead.

De geschiedenis van Lake Mead

De omgeving van Lake Mead was in de afgelopen tienduizend jaar het jacht- en leefterrein van indianen. Aanvankelijk woonden ze in grotten en holen, later in kleine dorpjes (“pueblo’s”). Sommigen verbouwden mais, bonen, pompoenen of katoen. In de negentiende eeuw werd het gebied ontdekt door blanken. Ze zagen het als nieuw leefgebied, en sommigen hoopten er rijk te worden van goud of zilver. In 1902 werd besloten in de rivier de Colorado een stuwdam aan te leggen. Deze dam moest een einde maken aan de overstromingen van de rivier, en ook zou de kracht van het water gebruikt kunnen worden om elektriciteit op te wekken.

In 1931 werd met de bouw begonnen, en in 1936 was de dam klaar. Aanvankelijk werd hij de Boulder Dam genoemd, naar de nabijgelegen plaats Boulder City, maar tegenwoordig staat hij bekend als de Hoover Dam, naar president Herbert Hoover, die met onder meer dit project voor werkgelegenheid zorgde tijdens de Grote Depressie. Toen de stuwdam af was, ontstond er uiteraard een stuwmeer: Lake Mead, genoemd naar Elwood Mead, die het project had geleid.

Erics tip: Als u zelf gaat wandelen, zorg dat u dan goed voorbereid bent. Koop een gedetailleerde kaart, en laat u door een parkwachter informeren over de begaanbare of juist verboden routes. Met wat geluk (en een verrekijker) kunt u een dikhoornschaap, hert of coyote zien. Ook zijn er woestijnschildpadden, slangen en hagedissen. Op de punt van de Overton Arm is een reservaat met talloze vogelsoorten.

Bekijk hier alle opties om Lake Mead te ontdekken

Lake Mead uitzicht vanaf luchtLake Mead Nevada

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: