Stripclubs in Las Vegas

Er is een grote diversiteit aan stripclubs in Las Vegas. Menig taxi-chauffeur zal u proberen over te halen er eentje te bezoeken. Las Vegas heeft de bijnaam “Sin City” niet voor niets en draagt die naam met verve. Maar waar moet u nou exact heen? Wat kost dat allemaal, en hoe werkt het?

In dit artikel

Stripclubs in Las Vegas: Topless of volledig naakt

In Las Vegas krijgen stripclubs waar volledig naakte danseressen optreden, geen drankvergunning. Als er dan ook wordt geadverteerd met volledig naakte danseressen dan kunt u binnen geen alcoholische dranken kopen. Vaak wordt er in dit soort clubs geen probleem van gemaakt als u uw eigen drank mee naar binnen neemt. In stripclubs waar wél alcoholische dranken worden verkocht, houden de danseressen hun slipje aan.

Uitzondering op de regel is de Palomino Club in het noorden van Las Vegas. Deze stripclub heeft als enige volledig naakte danseressen én een drankvergunning. Deze unieke combinatie duurt tot ten minste 2025. Dit heeft de club te danken aan in het verleden gemaakte afspraken tussen de eigenaren en de lokale overheid. Het roemruchtige verleden van eigenaren heeft ongetwijfeld te maken met deze afspraak; de Palomino Club is in het verleden meerdere keren in verband gebracht met de maffia.

Taxi’s en (gratis) entree

De stripclubs in Las Vegas werken nauw samen met de taxi chauffeurs in de stad. Middels een zogenaamd kickback systeem proberen de clubs klanten te lokken door de chauffeurs voor hun te laten werken. De taxichauffeur krijgt een vast bedrag per klant die hij aflevert. Het verschilt per club hoe hoog dit bedrag is maar schommelt meestal tussen de $30 en $50 dollar. U kunt u voorstellen dat een ritje naar de stripclub een gigantische bonus oplevert voor een taxichauffeur en dat hij er alles aan zal doen om u in een bepaalde club te krijgen. De chauffeurs staan dan ook te popelen om u naar zo’n club te brengen.

De marktwerking heeft ervoor gezorgd dat het algemeen geaccepteerd is dat een ritje naar een stripclub u geen geld kost. Als u een taxi instapt en aangeeft naar een bepaalde stripclub te willen is het handig om nog eens te benadrukken dat u er vanuit gaat dat u voor de rit zelf niet hoeft te betalen.

Limousines en (gratis) entree

Ook voor limousines gaat dit op. Als u echter een limousine pakt naar een stripclub dan kan de chauffeur wel een minimaal aantal personen eisen voordat hij de rit gratis laat zijn. Een normaal ritje in een limousine is immers ook duurder dan een ritje in een taxi. Bijna alle stripclubs hebben ook eigen limousines die u overal in Las Vegas ophalen en  naar hun club brengen. Voor deze limousines, die pas komen als u belt voor een bepaald aantal personen, hoeft u sowieso niets te betalen.

Als u met een taxi of limousine bij een stripclub arriveert moet u entreegeld betalen. Het entreegeld verschilt per nachtclub en avond, maar schommelt meestal tussen de $20 en $30. Als u niet met een taxi of limousine arriveert maar bijvoorbeeld komt lopen, dan is de entree vaak gratis.

Lapdances en private dances

Eenmaal binnen in een stripclub in Las Vegas zult u vaak overspoeld worden door mooie en gewillige dames. Maar wat moet het nou kosten en wat mag u verwachten? Veel stripclubs kennen een groot zitgedeelte, enkele barren, één of meerdere podia en diverse privé ruimtes. Over het algemeen is het donker zodat u ook in de grote open ruimtes nog iets van privacy hebt.

Het podium

Aan het podium heeft u de beste plek om een show te bekijken van één van de dames. De dames die werken in de club moeten om de beurt één of meerdere nummers op het podium dansen. Bij het dansen, waar traditiegetrouw vaak een paal bij gebruikt wordt, kunt u als toeschouwer briefjes van $1 geven aan de danseres om uw waardering uit te spreken voor haar act. Vaak zal de dame de bezoekers direct aan het podium extra aandacht geven in de hoop dat ze meer fooi krijgt. Ze zal dan ook regelmatig iemand uit het publiek uitdagen en haar slipje een beetje optrekken zodat de bezoekers er een biljet tussen kunnen stoppen. Bij de kassa kunt u briefjes van $5, $20, $50 en $100 wisselen voor $1 biljetten om uit te delen aan het podium.

Tafeltjes

Rondom het podium staan diverse kleine tafeltjes en groepjes stoelen. De danseressen die niet op het podium aan het optreden zijn, bieden u hier lapdances aan waarbij ze gedurende een liedje (ongeveer 3 minuten) sensueel zullen dansen op uw schoot. Doorgaans is het niet toegestaan om de dames aan te raken tijdens deze dansjes. Vooraf spreekt u een bedrag af, in de meeste gevallen $20. De danseressen mogen geen lapdance geven als u aan het podium zit omdat ze dan klanten van de dame op het podium wegkapen.

VIP-tafels en champagne rooms

Net als in de uitgaansclubs in Las Vegas is het bij veel stripclubs ook mogelijk om een VIP-tafel te bespreken. Net als bij de normale uitgaansgelegenheden in Las Vegas zijn er ook in de stripclubs geen kosten verbonden aan het huren van de tafel zelf, maar moet u een vast bedrag aan flessen alcoholische drank of eten spenderen. Voor een kleine tafel waar vier of vijf man aan kan, rekent de club dan een minimaal te besteden budget van bijvoorbeeld $400. Dit bedrag moet u dan minimaal uitgeven in de club, waarbij een enkele fles sterke drank in combinatie met mix-drankjes vaak dit budget al op maakt. Als u een VIP-tafel bespreekt, dient u vaak een creditcard achter te laten waarbij ze het minimale bedrag direct reserveren. Als u het afgesproken bedrag dreigt te bedreigen zal de hostess u hiervan op de hoogte stellen. Op een vaste serveerster en soms een eigen uitsmijter na, verschillen deze VIP- tafels niet van de normale tafeltjes in de open ruimte. Als u vooraf een VIP-tafel bespreekt, hoeft u vaak geen entree te betalen.

Naar “achter”

Als u een lapdance heeft gekregen, zal de dame u vaak vragen of u mee naar achter wilt gaan. Als u daadwerkelijk mee naar achter gaat dan zal de dame in kwestie een vooraf afgesproken hoeveelheid nummers voor u dansen voor een vooraf afgesproken bedrag. Vaak gaat het hier om 5 nummers (ongeveer een kwartier) voor $100. Tijdens deze dansjes heeft u iets meer privacy dan in de open zaal. In kleine, net ietwat afgeschermde, hokjes zal de dame voor u dansen. Vaak is hier iets meer lichamelijk contact toegestaan.

De Champagne Room

Als u nog meer te spenderen heeft, dan kunt u met één of meerdere dames naar de Champagne Room. Ook hier spreekt u van tevoren een tijd en prijs af. De Champagne Room dankt zijn naam aan de flessen champagne die u van de club koopt om hier binnen te komen. Ook is het vaak mogelijk om vers fruit en slagroom te krijgen om het geheel nog iets spannender te maken. Let wel op dat u ook de danseressen zelf moet betalen en dat u achteraf de uitsmijter van de Champagne Room een tip moet geven. Een tip voor de “bouncer” is in het geval van het bezoeken van de Champagne Room vaak $20 tot $50. Voor de dames en de champagne moet u rekenen op vele honderden tot enkele duizenden dollars, geheel afhankelijk van de hoeveelheid dames, de duur en de soort champagne die u kiest.

Wat kan wel, wat kan niet?

Bij de dames aan het podium is er niet veel meer mogelijk dan $1 biljetten tussen haar slipje plaatsen. Als u een lapdance ontvangt aan een (VIP)tafel, dan mag u in veel gevallen niet meer dan stilzitten en haar benen vastpakken. Tijdens een bezoek aan de privé ruimte of Champagne Room is het vaak toegestaan om met uw handen het lichaam van de danseres te strelen. De schaamstreek is ook hier een no-go area.

Prostitutie is in Las Vegas niet overal verboden. Er zijn bordelen waar u legaal met een dame de liefde mag bedrijven in ruil voor geld. Deze “brothels” liggen echter ongeveer 100 kilometer buiten de stad en hebben niets te maken met de vele stripclubs die de stad rijk is. In de stripclubs is het absoluut niet toegestaan om seksuele handelingen te verrichten. De eigenaar van een stripclub zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de danseressen hiertoe niet overgaan. Als de politie erachter komt dat dit wel gebeurd dan loopt de club namelijk de kans zijn vergunning te verliezen. Er lopen dan ook in alle clubs diverse uitsmijters rond die er op toezien dat er geen seksuele handelingen worden verricht.

Waar moet u heen?

Een bezoek aan Las Vegas is pas compleet met een avond in een stripclub. De taxi-chauffeurs zullen u altijd proberen over te halen naar een bepaalde stripclub te gaan waar zij de hoogste kickback voor krijgen. Dit zijn vaak louche stripclubs aan de rand van de stad waar het risico groot is dat u een onprettige ervaring hebt. Er zijn maar twee stripclubs die echt de moeite waard zijn. Wilt u een avond om nooit te vergeten in de entertainment hoofdstad van de wereld, dan pakt u de taxi of een limousine naar één van deze twee clubs:

 • Spearmint Rhino
  3340 South Highland Drive – Las Vegas
  +1 702-796-3600
 • Dit is misschien wel de bekendste stripclub ter wereld, ook wel bekend als “The Spearmint” of “Rhinoes”. Diverse vergelijkingssites hebben deze club uitgeroepen tot de beste stripclub van Las Vegas. De heersende mening onder kenners is dat de mooiste dames in deze club werken.
 • Sapphire
  3025 Industrial Road – Las Vegas
  +1 702-796-6000
 • De Sapphire is de grootste stripclub ter wereld. Op minder drukke avonden is een deel van de gigantische zaal afgesloten maar ook dan zijn er hier meer dames aan het werk dan in welke stripclub dan ook ter wereld. Het gigantische podium loopt in een L-vorm door de zaal en heeft een immense trap in de vorm van een stilettohak, waar de dames van af komen lopen als ze moeten optreden.

Tips voor stripclubs in Las Vegas

 • De dames moeten betalen om te mogen werken in de club en zijn verplicht af en toe op het podium op te treden. Verder zijn het zelfstandige ondernemers die hun entreegeld moeten terugverdienen door voor u te dansen.
 • Reden om medelijden te hebben is er niet, de dames in de populaire clubs verdienen gemakkelijk duizend tot tweeduizend dollar op een avond. Veel nog studerende dames komen dan ook met het vliegtuig voor het weekend naar Las Vegas om daar vrijdag en zaterdag te werken, om zondag weer huiswaarts te keren met een volle portemonnee.
 • Waar je in veel nachtclubs in Las Vegas gemakkelijker binnen komt als meisje dan als jongen, is het bij stripclubs juist andersom. Als u met een groep dames bent dan zult u in sommige clubs op sommige avonden de toegang geweigerd worden. Dames geven over het algemeen minder uit in de club en zijn dan ook minder geliefd op drukke avonden. Als u voor iedere dame ook een man in de groep heeft, hoeft u zich hierover in ieder geval geen zorgen te maken.
 • Foto’s maken in een stripclub is niet toegestaan. Als een uitsmijter u een foto ziet maken zal hij u vragen die te wissen en het verder te laten. Als u hardleers bent kan hij u uit de club zetten.
 • In sommige stripclubs is een volledige menukaart te krijgen. In de Spearmint Rhino moet u bijvoorbeeld niet raar opkijken als iemand naast u een volledige biefstuk aan het eten is.
 • Als u eenmaal binnen bent en de smaak te pakken heeft, dan kunt u er wel eens achter komen dat u geld tekort komt. Het valt echter aan te raden pinpasjes en creditcards thuis te laten. Maakt u namelijk gebruik van de pinautomaat in de stripclub zelf dan worden er 10% servicekosten in rekening gebracht.
 • Bijna alle stripclubs zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week open.
 • Op vrijdag en zaterdag avond is het enorm druk in de grote stripclubs en zult u alleen met veel geluk een stoel kunnen bemachtigen.
 • In de grote stripclubs werken soms honderden dames. Naast de danseressen zijn er ook serveersters en hostesses aan het werk. Het wordt niet op prijs gesteld als u die dames probeert te verleiden over te gaan tot het doen van een dansje. Als u deze dames aanraakt op onzedelijke plekken kunt u zonder pardon uit de club gezet worden.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: