The Stratosphere Tower in Las Vegas

Koop tickets nu
The Stratosphere Tower in Las Vegas

The Stratosphere Tower in Las Vegas is het bezoeken waard. Naast vele kermisattracties is de Stratosphere Tower Observation Deck een uitkijkpunt die op 350 meter hoog een geweldig uitzicht over de stad biedt.

Koop uw kaartjes voor de Stratosphere Tower Observation Deck hier

In dit artikel

Insanity The Ride

De spin op de kermis kennen we allemaal wel en Insanity The Ride is eigenlijk niet heel anders. U neemt plaats in een stoel die bevestigd is aan een arm en het geheel draait steeds sneller rondjes. Daarnaast draait uw stoel ook nog eens om zijn as. Het enige verschil met de klassieker is dat Insanity aan een arm twintig meter buiten de toren hangt. Die toren is maar liefst 260 meter hoog.

X-Scream

Vroeger was er een volledige achtbaan rondom de Stratosphere, maar die heeft ruimte moeten maken voor iets nieuws. De naam X-Scream is een logische als u de attractie wel eens bezocht heeft. Ook al staat u alleen maar aan de kant te kijken, meteen is duidelijk dat iedereen het uitschreeuwt. U neemt plaats in een karretje en wordt simpelweg over het randje gekukeld. Het klinkt simpel, maar probeer het maar eens uit!

Big Shot

U zit al op bijna 300 meter hoog en daar komt nog eens bijna 50 bij als u in de Big Shot gaat zitten. Met 72 kilometer per uur wordt u omhoog geschoten om vervolgens voor eventjes een gewichtloos punt te bereiken. Daarna mag u uw maag binnen bedwang proberen te houden want u vliegt met een zelfde tempo weer omlaag om vervolgens nog eens naar boven geschoten te worden.

Als u meer dan één attractie wilt bezoeken dan kunt u beter een pass kopen. Met de Stratosphere Tower Unlimited Ride Pass kunt u onbeperkt naar alle attracties.

Koop de Stratosphere Tower Unlimited Ride Pass hier

SkyJump kabelbaan in Las Vegas

Sinds 2010 hangen er bij de Stratosphere twee dikke kabels vanaf het dak naar beneden. Daar tussen zit een tuigje waar je met een speciaal pak in gehangen kan worden. Als het u wat lijkt om van de gigantisch hoge toren te springen dan kan dat nu dus zonder risico. Boek de SkyJump en u krijgt een korte veiligheidstraining en een speciaal pak aangemeten om de sprong van uw leven te maken.

Praktische informatie

  • Locatie: Stratosphere Hotel, 2000 S Las Vegas Blvd
  • Openingstijden:
    • Zondag t/m donderdag: 10.00 – 01.00 uur
    • Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 02.00 uur

Koop uw kaartjes voor de SkyJump hier

The Stratosphere Tower in Las Vegas - W Hotel The Stratosphere Tower in Las Vegas - Palmbomen

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: