Bryce Canyon

Koop tickets nu
Bryce Canyon

National Park Bryce Canyon bevindt zich in het zuidwesten van Utah. Deze canyon staat voornamelijk bekend om haar aardpijlers of hoodoos. Dit zijn dunne, gekleurde rotsformaties die door erosie gevormd zijn en een hoogte van 60 meter kunnen bereiken. Wat Bryce Canyon tot een bijzondere attractie maakt, is de kleurstelling van de rotsen, uiteenlopend van blauw en paars tot een roestijzeren gele en rode kleur.

In dit artikel

Combo Tour

Omdat Bryce Canyon relatief afgelegen ligt, trekt het park minder bezoekers dan het op 80 kilometer afstand liggende Zion National Park. Toch ontvangt Bryce Canyon ruim 1 miljoen gasten per jaar. Een leuke dagtour vanaf Las Vegas is de Zion and Bryce Canyon National Park Combo Tour. U bezoekt beide parken in één dag. In Zion Park kunt u genieten van het adembenemende weidse uitzicht, de fascinerende woestijn en de hoogste zandstenen kliffen ter wereld. Daarentegen bewondert u in Bryce Canyon een paradijs van bijzonder gevormde steentorens. Deze parken zullen u overweldigen met hun prachtige kleuren en mooie, natuurlijke architectuur.

Boek hier uw Bryce Canyon en Zion National Park Combo Tour

Uitzichtpunten

Route 63 leidt u langs maar liefst vijftien prachtige uitzichtpunten waar u de valleien, hoodoos en amfitheaters in de vorm van een hoefijzer kunt bewonderen. Hieronder heb ik een aantal uitgelicht voor u.

Eric’s Tip: Ik adviseer u om eerst de gehele weg af te rijden en op uw terugweg te stoppen bij de vijftien uitzichtpunten. Deze liggen namelijk allemaal aan de rechterkant van de weg.

Yovimpa Point en Rainbow Point

Vanaf Yovimpa Poit ziet u de Grand Staircase, die is vernoemd naar de gekleurde rotslagen. Rainbow Point biedt u een weids overzicht over vrijwel het gehele park. Deze uitzichtpunten zijn de hoogste punten van Bryce Canyon.

Ponderosa Canyon

Vanaf Ponderosa Canyon heeft u een mooi uitzicht op de Ponderosabomen. Deze dennenbomen die op de bodem van de vallei staan, kunnen ruim 30 meter hoog worden. Ook kunt u vanaf hier de vegetatie bekijken op de Grand Staircase.

Agua Canyon

Aqua Canyon biedt een mooi uitzicht op een aantal prominente hoodoos, die vroeger zelfs een naam gekregen hebben. Hier ziet u de Hunter en de Rabbit. Omdat de hoodoos van vorm veranderen of omvallen, worden er tegenwoordig geen namen meer gegeven.

Bryce Point

Bryce Point wordt vaak het favoriete uitzichtpunt genoemd. Aanschouw de vele gekleurde hoodoos en geniet van het weidste uitzicht op het Bryce Amfitheater.

Fairyland Point

Fairyland Point ligt als enige uitzichtpunt buiten de in- en uitgang van de canyon. De Fairyland Road leidt u hier naartoe over een 1,5 kilometer lange route. Vanaf dit punt kijkt u uit over Fairyland Canyon, een aantal prachtige rotsformaties en kunt u hoodoos van heel dichtbij bekijken.

Wandelen in Bryce Canyon

Er zijn verschillende zeer toegankelijke wandelpaden in de Bryce Canyon. Om echt een indruk van de sfeer van deze canyon op te doen is dit de beste manier. Een dagtrip naar Bryce Canyon vanuit Las Vegas is hiervoor een leuke optie. Met een professionele gids maakt u een ontspannen wandeling naar de uitkijkpunten en ook krijgt u vrije tijd om zelf het park te verkennen.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: