Excalibur hotel in Las Vegas

Koop tickets nu
Excalibur hotel in Las Vegas

Het Excalibur hotel in Las Vegas is genoemd naar het beroemde zwaard van Koning Arthur en dat thema heeft men in het hele resort doorgetrokken. Het imposante gebouw stelt het kasteel van Camelot voor en zou zo uit de Efteling geplukt kunnen zijn, met zijn fel rode en blauwe torens. Het is hier dan ook aangenaam vertoeven voor kinderen, die helemaal ondergedompeld worden in een Middeleeuwse sfeer.

Boek hier Excalibur hotel in Las Vegas via Booking.com

In dit artikel

Vervoer vanaf de luchthaven

Als toerist zult u meestal via het McCarran International Airport aankomen in Las Vegas. U kunt ter plekke een taxi of busje regelen, maar kunt ook van tevoren al voordelig het vervoer van het vliegveld naar het hotel regelen (en weer terug)

Hotel

Bij de opening van Excalibur in 1990, was dit het grootste hotel ter wereld, maar ondertussen staat het hotel met zijn 3900 kamers niet meer in de top vijf. Men vindt hier niet de meest luxueuze kamers van Las Vegas, maar de standaardkamers bieden wel alle comfort. Wilt u ‘s avonds graag genieten van een prachtig uitzicht op de Strip, dan kan dat in één van de vele “Widescreen Rooms”.

kamer Excalibur Las Vegas zwembad Excalibur

Entertainment

Het Excalibur-hotel in Las Vegas heeft entertainment voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich vermaken in het grote zwembad met de glijbanen. ‘S Avonds is er het “Tournament of Kings”, een middeleeuws spektakel geïnspireerd op de legenden van Koning Arthur met een duel van steekspel, ridders, draken en middeleeuwse dansen. Het diner wordt gepresenteerd tijdens de show en, volgens de tradities van die tijd, kunt u eten met uw handen. De show is gegarandeerd amusement voor kinderen.

Het hotel heeft ook een casino met meer dan 1.400 gokautomaten, evenals pokertafels en andere spellen, en een speciale ruimte voor sportweddenschappen. Al om het vrouwelijke publiek te plezieren, heeft het Excalibur Hotel de show “Thunder from Down Under“: een show voor mensen ouder dan 18 in de stijl van Chippendales, waar dansers met weinig kleding optreden. Liever een show die iedereen behaagt? Kies dan voor “The Australian Bee Gees Show“, een tribute show aan de Bee Gees, en geniet van een nacht van disco koorts.

Excalibur Tournament of Kings Seven Kings Excalibur Tournament of Kings Dragon Knight

Uitgaan

Uitgaan is ook geen probleem in Excalibur. Ga naar de Octane Lounge om te genieten van een drankje voor of na een show. Elke donderdag en zondag van 21:00 tot 01:00 uur kunt u ook terecht voor karaoke in de bar Lounge.

Gastronomie

Dankzij de aanwezigheid van tal van restaurants, biedt het Excalibur voor ieder wat wils op het vlak van gastronomie. Gezinnen met kinderen kunnen terecht in “The Steakhouse at Camelot” of “Excalibur Buffet”, waar kinderen naar hartenlust kunnen smullen van wat ze echt lekker vinden. Ook voor (jonge) volwassenen biedt het hotel heel wat opties. Zij kunnen onder andere kiezen voor de “Lynyrd Skynyrd BBQ & Beer”, waar men overheerlijke ribbetjes of andere BBQ-gerechten kan combineren met een uitgebreide collectie bieren. Het restaurant beschikt bovendien over een podium waarop vaak rockconcerten georganiseerd worden.

Boek hier Excalibur hotel in Las Vegas via Booking.com

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: