Paspoort kwijt in Las Vegas

In Las Vegas zijn ze enorm streng op het zogenaamde underage drinking, het drinken door minderjarigen. Uitgaanslocaties en bars in casino’s controleren streng op uw leeftijd zodat hun vergunning voor het verkopen van alcoholische dranken niet ingetrokken wordt. U moet daarom altijd uw paspoort op zak hebben. Bent u uw paspoort kwijt in Las Vegas? Lees hieronder mijn tips en wat u moet doen.

In dit artikel

Aangifte doen

Als uw paspoort gestolen wordt of u raakt uw paspoort kwijt in Las Vegas dan moet u allereerst aangifte doen bij de politie. In Las Vegas zijn tal van politiebureau’s waar u vaak dag en nacht terecht kunt. De concierge van uw hotel en de meeste taxichauffeurs kunnen u ook helpen bij het vinden van het dichtstbijzijnde politiebureau.

Een nooddocument verkrijgen

Om terug naar Nederland te kunnen vliegen, zult u in het bezit moeten zijn van een geldig identificatiebewijs of nood-reisdocument. De Nederlandse ambassade zit in Washington, aan de andere kant van het land, dus dat is niet echt een optie. Nederland heeft in vrijwel alle grote Amerikaanse steden een consulaat zitten waar u terecht kunt voor een dergelijk document. Helaas heeft Las Vegas geen Nederlands consulaat. Het consulaat dat het meest dichtbij is bevindt zich in Los Angeles:

Netherlands Consulate Los Angeles
11766 Wilshire Blvd, Suite 1150
CA 90025, Los Angeles, United States
fax: +1-310-478-3428

Als u bezig bent met een rondreis door Amerika dan kan het gebeuren dat u eerder in San Francisco komt dan in Los Angeles na het verliezen van uw paspoort. Ook in San Francisco kunt u terecht voor een nooddocument:

Consulate General San Francisco
120 Kearny Street – Suite 3100
San Francisco, CA 84104
fax: +1-415-291-2049

Een overzicht van alle Nederlandse consulaten in Amerika vindt u hier. U dient een afspraak te maken om terecht te kunnen bij het Nederlandse consulaat in zowel Los Angeles als San Francisco.

Om een nood document te ontvangen zult u zoveel mogelijk documenten moeten mee brengen om te bewijzen wie u bent en wat er zich heeft voorgevallen. Breng dan ook in ieder geval uw vliegtickets mee, andere identificatiemiddelen die u heeft, creditcards en bankpasjes. Hoe meer u mee brengt, hoe gemakkelijker en sneller het proces van aanvragen zal verlopen.

Aangezien u geen paspoort heeft, is vliegen van Las Vegas naar Los Angeles geen optie. De enige manier om uw nooddocument in Los Angeles op te halen is dan ook om er heen te rijden. Zonder paspoort kunt u echter geen auto huren. Als u al een huurauto heeft dan is dat geen probleem, maar als u zonder huurauto zit dan moet u op zoek naar een oplossing.

Als u niet iemand anders kunt vragen om u naar Los Angeles te rijden, dan bunt u aangewezen op een taxi of bus. Aangezien een taxi u vele honderden dollars zal kosten, is de bus een betere optie. Er zijn diverse buslijnen die u van Las Vegas naar Los Angeles kunnen brengen. De prijzen verschillen per lijn en per dag dat u gaat, maar de kosten bedragen meestal tussen de $30 en $70. Boek uw buskaartje via één van de volgende sites:

Een busreis van Las Vegas naar Los Angeles zal u tussen de vijf en zeven uur kosten. Al met al zal het verkrijgen van een reisdocument en terug in Las Vegas komen zeker een dag in beslag nemen.

Aangifte doen in Nederland en een nieuw paspoort aanvragen

Ook al heeft u aangifte gedaan in Las Vegas, eenmaal terug in Nederland zult u ook bij de Nederlandse politie aangifte moeten doen van de vermissing van uw paspoort. Daarna kunt u bij de gemeente waar u staat ingeschreven een nieuw paspoort aanvragen.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: