Grand Canyon North Rim

Grand Canyon North Rim

De Grand Canyon wordt door de Colorado River in twee delen verdeeld: de South Rim en de North Rim. Meest toeristen bezoekt alleen de South Rim. Degenen die juist in alle rust willen genieten van het natuurschoon en de weidse uitzichten, kiezen voor de North Rim. Wat de noordzijde zo speciaal maakt is de ongerepte natuur en de rust. Daartegenover staat dat deze rim iets minder toegankelijk is en weinig voorzieningen biedt.

In dit artikel

Grand Canyon Visitor Centrum

Een goed beginpunt van uw bezoek aan de North Rim is het Visitor Centrum. U kunt hier een brochure van de Canyon verkrijgen met de uitkijkpunten en wandelroutes. Vanaf het bezoekerscentrum kunt u naar the Grand Canyon Lodge wandelen voor een klassiek uitzicht over de gehele kloof. Na een rondwandeling van 800 meter, bereikt u één van vele en meest bekendste uitzichtpunten van the North Rim, Bright Angel Point.

Point Imperial

Met haar 2.683 meter is Point Imperial het hoogste punt van de North Rim. U kunt hier het oostelijke eind van de canyon overzien en u kijkt uit over de Painted Desert. Het eiland Mt. Hayden biedt een adembenemend uitzicht met prachtige kleurcontrasten in de kloof. The Point Imperial Trail is een wandelroute van 6,4 kilometer die zeer goed toegankelijk is.

Cape Royal

De panoramazicht bij Cape Royal zijn onbegrensd. U kijkt hier over, in én op de Grand Canyon. U bereikt dit uitzichtpunt via een korte wandeling met bordjes langs de route die u informatie bieden over het natuurlijk ontstaan van de kloof. Bij helder weer ziet u de Colorado River stromen, als u door Angels Window kijkt, een ‘raampje’ in de rotsen. Als u nóg meer wilt zien, is een helikoptertour of een jeepexcursie misschien iets voor u.

North Kaibab Trail

De North Kaibab Trail is het enige wandelpad dat vanaf de North Rim de canyon in leidt. De wandelroute van 45 kilometer is een round trip, die niet in één dag te lopen is. U kunt hier ook kleinere wandelingen maken, zoals de Coconino Overlook of de Supai Tunnel, waarbij u al snel een indruk krijgt van de immense kloof. Mocht u willen afdalen in de kloof, maar liever niet te voet, is een tocht per muilezel ook een mogelijkheid. U kunt uw ezeltocht vooraf online boeken.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: