Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim

De meeste gasten van de Grand Canyon kiezen ervoor de South Rim te bezoeken. De zuidkant biedt namelijk eenvoudig toegang tot de canyon, veel voorzieningen en spectaculaire uitzichten. Daarnaast zijn er vele historische hoogtepunten te vinden en er zijn diverse wandelroutes die u door de canyon leiden.

In dit artikel

Grand Canyon Village

Grand Canyon Village is de meest populaire entree van het park en bestaat uit drie gedeeltes: het Visitor Center, the Historic District en Market Plaza. Voor informatie met betrekking tot de voorzieningen in de Grand Canyon kunt u terecht in het bezoekerscentrum. Vanaf hier kunt u te voet naar het drukst bezochte uitkijkpunt, Mather Point. In the Historic District vindt u oude gebouwen zoals Hopi House en Lookout Studio, musea, telescopen en een aantal hotels. Ook bevindt zich hier het in 1909 gebouwde treinstation Grand Canyon Railway Depot, waar u uw bezoek aan de Grand Canyon per stoomtrein kunt voortzetten. In Market Plaza vindt u een grote supermarkt, souvenirwinkel, snackbar en de Yavapai Lodge, het grootste hotel van de Grand Canyon. In het Yavapai Geology Museum kunt u een tentoonstelling bekijken over de natuurlijke geschiedenis van de canyon.

Desert View Drive

Desert View Drive is een weg van zo’n 40 kilometer met zeven uitkijkpunten, waarvan er zes bereikbaar zijn met eigen auto. Yaki Point geeft u een weidse blik over de canyon en Wotan’s Throne, een erg herkenbare rots. Bij Grandview Point kijkt u uit over de bekende Horseshoe Mesa. Bewonder de heldere rode leisteen lagen van de canyon wanden bij Moran Point en bezoek de ruïnes en het Tusayan Museum voor een tentoonstelling over de Native Americans en hun cultuur. U kunt de Colorado River het beste bewonderen vanaf de uitzichtpunten Lipan Point en Navajo Point. Ook ziet u vanaf hier Escalante Butte en Desert Tower. De Desert View Watchtower is 21 meter hoog en bevindt zich op 2.293 meter boven zeespiegel, het hoogste punt van de South Rim.

Hermits Rest Route

Deze ruim 11 kilometer lange route begint ten westen van Grand Canyon Village en leidt u langs maar liefst acht uitkijkpunten. In de wintermaanden is de weg opengesteld voor auto’s en mag u de route zelf rijden. Tijdens de andere maanden kunt u kiezen voor de shuttlebus. De uitkijkpunten zijn via de Rim Trail ook te voet te bereiken. U kunt de Bright Angel Trail vanaf Trailview Overlook goed bekijken, waar u wandelaars en muilezels over de paden ziet afdalen en omhoog klimmen. Maricopa Point geeft een mooi uitzicht op het 17 kilometer grote zijravijn van de canyon, Bright Angel Canyon. Hopi Point is een populaire locatie om de zonsopgang en zonsondergang over de Grand Canyon te bewonderen, evenals Mohave Point.

Cape Royal Trail

U kunt ook een van de dagtochten vanuit Las Vegas nemen. Als u toch zelf liever Grand Canyon wilt ontdekken, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Cape Royal Trail. Deze route heeft weinig hoogteverschillen en is daarom ook geschikt voor wandelwagens en rolstoelen. Indien u een meer ervaren wandelaar bent, kunt u kiezen voor de North Kaibab Trail, die loopt van de North Rim naar de South Rim helemaal tot aan de Colorado Rivier. Tijdens het volgen van deze prachtige route heeft u bovendien verschillende mogelijkheden om even te stoppen en te genieten van het overweldigende natuurgeweld.
Door het unieke klimaat komen hier planten en dieren voor die u niet snel elders zult vinden. Zo hebben verschillende planten inmiddels een speciale status gekregen van de U.S. Fish and Wildlife Service en kunt u hier zeldzame dieren in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen. De ultieme beleving voor de natuurliefhebber! Wilt u zelf op pad maar heeft u geen auto ter beschikking? Boek hier de shuttlebus van Las Vegas naar de Grand Canyon.

Erics tip: Het steeds veranderende weersklimaat zorgt er echter wel voor dat er grote temperatuurverschillen kunnen optreden. Ik raad daarom aan goed voor te bereiden door het meenemen van warme en beschermende kleding.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: