Grand Canyon West Rim

Grand Canyon West Rim   Grand Canyon Skywalk

De West Rim is de perfecte bestemming in de Grand Canyon voor reizigers die de drukte van de South Rim willen ontwijken. De West Rim is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Hualapai Indianen. Ondanks dat de westzijde minder iconische uitzichtpunten heeft over de canyon, kunt u hier genieten van unieke spectaculaire vergezichten en zijn hier vele mooie bezienswaardigheden, zoals de bekende Grand Canyon Skywalk en de Havasu Falls. Vanuit Las Vegas is de West Rim zeer toegankelijk. Er worden dan ook verschillende dagtrips aangeboden vanuit Las Vegas.

In dit artikel

Grand Canyon Skywalk en Eagle Point

De West Rim staat bekend om de Grand Canyon Skywalk. Dit zwevend glasplatform is een verlenging van ruim 20 meter van de rand van Eagle Point. Op de Skywalk kunt u door 5 lagen glas zo’n 1200 meter in de diepte van de Grand Canyon in kijken. In the Skywalk Café of verschillende snackbars bij Eagle Point, kunt u op unieke locaties ontbijten, lunchen of dineren.

Havasu Canyon

De Havasu Canyon wordt ook wel omschreven als de huidige tuin van Eden. Tussen de South en West Rim in, is deze rustige plek het thuis van de Havasupai Indianen. U kunt de Havasu Canyon alleen bereiken te voet, paard of helikopter. U vindt naast traditioneel gebouwde huizen en unieke architectuur, vijf prachtige watervallen in de Havasu Canyon, de Havasu Falls, Fifty Foot Falls, Beaver Falls, Mooney Falls en Navajo Falls. Watervallen als deze vindt u nergens ter wereld. Er worden verschillende meerdaagse tours aangeboden om de Havasu Falls te bezoeken. Lees meer over Havasu Falls tochten.

Guano Point

Guano Point biedt u een panoramisch uitzicht over de Grand Canyon en de Colorado River. U kunt doorlopen tot de punt van de rots en ziet vanaf hier de kloof en de bodem van de vallei vanuit verschillende perspectieven. Ook vindt u hier de restanten van de historische tram die ooit over een spoor van 2,7 kilometer naar de Batcave mijn reed.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: