Luxor hotel in Las Vegas

Koop tickets nu
Hotel Luxor in Las Vegas

Het Luxor hotel in Las Vegas is ongetwijfeld het meest herkenbare hotel in Las Vegas. Op het zuidelijke deel van de Strip valt de gigantische piramide van maar liefst dertig verdiepingen wel heel erg op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit het tweede grootste hotel van Las Vegas is en zelfs het zesde grootste van de wereld. Naast de piramide kan men hier ook een replica van de Sfinx van Gizeh en een 43 meter hoge obelisk bewonderen.

Boek hier Luxor hotel in Las Vegas via Booking.com

In dit artikel

Vervoer vanaf de luchthaven

Als toerist zult u meestal via het McCarran International Airport aankomen in Las Vegas. U kunt ter plekke een taxi of busje regelen, maar kunt ook van tevoren al voordelig het vervoer van het vliegveld naar het hotel regelen (en weer terug)

Hotel

Het Luxor Hotel bestaat uit 4.400 kamers, waaronder 487 suites – allemaal gelegen in de enorme piramide. Om naar de suites te gaan, moet u de “inclinator” gebruiken: een speciale lift die diagonaal stijgt en u stijl brengt naar uw suite. De traditionele kamers bevinden zich in twee aangrenzende torens, beide met 22 verdiepingen. Met zijn 111 meter hoogte is het Luxor-hotel in Las Vegas al van ver af te zien. Maar het is de lichtstraal aan de bovenkant van de piramide die het hotel duidelijk maakt: het is de sterkste lichtstraal ter wereld en kan zelfs vanuit de ruimte worden gezien!

Luxor Hotel kamer Luxor hotel Las Vegas

Entertainment

Zoals elk ander gerenommeerd hotel op de Strip, heeft ook Luxor een uitgebreid casino. Men kan hier gokken op een oppervlakte van meer dan elfduizend vierkante meter, inclusief een race- en sportgedeelte waar gokkers naar hartenlust geld kunnen inzetten op hun favoriete atleten. Pokerliefhebbers kunnen dan weer terecht in de Bruce Buffer Poker Room. Ook vind je in het Luxor hotel de wereldberoemde tentoonstelling ‘Bodies’.

Ook ontspannen is in het Luxor hotel in Las Vegas geen enkel probleem. Met vier grote zwembaden en een jacuzzi kan iedereen een duik in het water nemen. Wie liever verwend wordt, kan daarvoor terecht in de “Nurture Spa & Salon”. Het is zeker niet de meest uitgebreide spa van de Strip, maar men kan er kiezen voor een breed aanbod aan massages, gezichtsverzorgingen en lichaamsbehandelingen. Daarnaast beschikt het hotel ook over 29 winkels en is het met een luchtbrug verbonden aan “The Shoppes at Mandalay Place” waar men eveneens lekker kan shoppen.

zwembad Luxor Las Vegas Nurture Spa Luxor Las Vegas

Gastronomie

Op culinair vlak komt iedereen aan zijn trekken in het Luxor hotel. Er zijn tal van verschillende eetgelegenheden, maar er zijn er twee die er net een beetje bovenuit steken. Zo kunt u in “Tacos & Tequila” terecht voor een heerlijke Mexicaanse avond. Sushiliefhebbers vinden hun gading eerder in “Rice and Company”, een trendy restaurant met een traditionele Chinese en Japanse keuken, inclusief sushi, sashami en teryiaki.

Tacos and Tequila Luxor Las Vegas Rice and Company Luxor Las Vegas

Uitgaan

In Luxor zijn er een aantal bars en lounges. Voor een andere ervaring, bezoek de Aurora Lounge. Geïnspireerd door het natuurlijke fenomeen van de aurora borealis, heeft deze bar een dynamische atmosfeer en een gevarieerd aanbod aan alcoholische en alcoholvrije drankjes. Als u iets minder exclusief wilt, heeft het hotel verschillende andere bars en lounges, zoals Flight, Centra en Evening Call.

Wilt u het iets rustiger aan doen? Kies dan één van de shows in het hotel Luxor. Bezoek de show Criss Angel MINDFREAK, bijvoorbeeld: een samenwerking van de illusionist Criss Angel met Cirque du Soleil. Bij Luxor kunt u ook een uitvoering van de Blue Man Group en de comedian Carrot Top zien.

Boek hier Luxor hotel in Las Vegas via Booking.com

Mindfreak Luxor Las Vegas Luxor hotel Las Vegas

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: