The Mob Museum in Las Vegas

Koop tickets nu
The Mob Museum

The Mob Museum in Las Vegas is geschikt voor geschiedenisliefhebbers en mensen die van spanning houden. In dit museum maakt u kennis met de geschiedenis van de georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten en de bestrijding daarvan door de Amerikaanse autoriteiten, politie, de FBI en CIA.

Koop hier uw tickets voor het Mob Museum in Las Vegas

In dit artikel

Wat kunt u verwachten in het Mob Museum?

In het Mob Museum kunt u werkelijk alles over misdaad vinden. Er zijn vier verdiepingen met elk verschillende tentoonstellingen. Er is veel te zien, lezen en doen. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van wat u in het museum kunt zien en doen. Als u een ervaring wilt hebben als echte mobster dan raad ik aan om deze mobtour te doen.

Crime Lab Experience

Op de eerste verdieping bevindt zich de Crime Lab Experience. Hier maakt u kennis met de hoofdmomenten uit de geschiedenis van forensisch onderzoek. Hoe werd en wordt autopsie uitgevoerd? En hoe hebben lijkschouwingen en DNA-onderzoek zich in de loop der tijd ontwikkeld?

100 Years of Made Men

De misdaad in de Verenigde Staten was vanaf 1900 voor een groot deel in handen van personen met een Italiaanse, Joodse of Ierse achtergrond. Waarschijnlijk kent u sommige nietsontziende gangsters wel van naam. Wat te denken van beruchte bandieten als Lucky Luciano, Al Capone, Meyer Lansky of Bugsy Siegel? In de expositieruimte ‘100 Years of Made Men’ maakt u kennis met deze en veel meer mobsters uit het Amerikaanse criminele circuit.

Mob’s Greatest Hits

De wijze waarop Amerikaanse bendes onderling tegen elkaar tekeer gingen, staat centraal in Mob’s Greatest Hits. In een zaal op de tweede verdieping maakt u kennis met de gruwelijke moordpraktijken en mishandelingen die Amerikaanse gangsters tegen elkaar gebruikten. Regelmatig werden ook onschuldige omstanders slachtoffer van de liquidaties, die meestal midden op straat, overdag of ’s nachts en in hotels of casino’s plaatsvonden.

Open City

Nadat de staat Nevada gokken in 1931 had gelegaliseerd, werd Las Vegas aantrekkelijk voor de georganiseerde misdaad. Gangsters beschouwden de stad als een ‘open city’. Dit hield in dat de onderwereld Las Vegas beschouwde als een open speelveld voor gangsters uit heel Amerika.

Praktische informatie

  • Locatie: 300 Stewart Avenue
  • Openingstijden: 9.00u tot 21.00u dagelijks
Erics tip: Het Mob Museum zit in de Las Vegas Sightseeing Pass inbegrepen. Mocht u de achtbanen en attracties willen achterlaten en een ander soort spanning willen opzoeken dan is dit museum een aanrader. Vooral de Crime Lab Experience is het bezoeken waard omdat u dan het gevoel heeft dat u midden in CSI show bent beland.

Koop hier uw tickets voor het Mob Museum in Las Vegas

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: