Welcome to Fabulous Las Vegas Sign

welkom in Las Vegas

Het welbekende ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ bord staat symbool voor de grootste entertainment stad ter wereld. Het bord van bijna acht meter hoog, is tegenwoordig één van de bekendste plekken om een selfie te maken.

In dit artikel

The Silver State

Het bord in de stijl van Googie-architectuur, werd in 1959 ontworpen door Betty Willis, de eerste vrouwelijke kunstenaar die met neon verlichte borden werkte. De zeven cirkels waarin het woord ‘welcome’ staan, vertegenwoordigen zilveren dollars als eerbetoon aan Nevada’s bijnaam ‘the Silver State’.

Paradise

De tekst op de voorkant van het bord is inmiddels wereldwijd bekend, maar wist u dat op de achterkant van het bord ook een boodschap staat vermeld? Hier staat namelijk ‘Drive Carefully, Come Back Soon.’ Het bord bevindt zich aan het zuidelijke einde van the Strip, wat in feite buiten de grenzen van Las Vegas is, in de plaats Paradise.

Milieuvriendelijk en veilig

Het Las Vegas bord werkt op zonne-energie en is daardoor milieuvriendelijk. Het welkomstbord verandert van kleur bij speciale gelegenheden of feestdagen. Zo wordt deze groen op St. Patrick’s Day en wanneer het leger geëerd wordt, veranderen de kleuren in rood, wit en blauw. Vanwege de populariteit van deze beroemde plek, zijn er sinds 2008 parkeerplaatsen en veilige oversteekplaatsen aangelegd.

Erics tip: De allermooiste foto’s bij het ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ sign, maakt u vroeg in de ochtend, wanneer het nog rustig is.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven: